Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Segla Handel årets butikk i Troms og Finnmark
Fire personer som smiler og holder en innrammet diplom og en blomsterbukett
FEIRER PRISVINNER: Fra venstre Rikke Steiro, næringsrådgiver Senja kommune; Gunta Venge, Snarkjøpkjeden; Pia Larsen, prisvinner fra Segla Handel på Senja; Merkur-konsulent Søren Solvang.

Segla Handel årets butikk i Troms og Finnmark

25. september 2024

Nybutikken på Fjordgård på Senja, Segla Handel, er utnevnt til Årets butikk. Butikken har på kort tid vist at de vil bidra i lokalsamfunnet, har vilje og evne til å satse og tør å utforske mulighetene.

Det har bare gått ett år siden Pia Solveig Kristine Larsen åpnet nybutikken i Fjordgård. Da hadde hun satset “alt” for å etablere en moderne dagligvarebutikk og serveringstilbud. Butikken er døgnåpen, med delvis selvbetjening

Satsingen har tatt hensyn til både lokalbefolkning og turister, og resultatene kom fort. En omsetning over forventet, og en butikk som gjør hverdagen enkel for både kunder, besøkende og ansatte gjør at det er grunn til å tro på at butikken har et godt livsgrunnlag.

Prisen for Årets Merkur-butikk blir delt ut regionvis, og Segla Handel/Snarkjøp Fjordgård har har fått prisen i Troms og Finnmark. Prisen ble nylig delt ut på en konferanse for butikker i regionen.

Prisen er en anerkjennelse og en motivasjonsfaktor for den enkelte butikk til å utvikle og etterleve den kompetansen de får gjennom Merkur-programmet, til beste for butikken, kundene og lokalsamfunnet.

Merkurs nærbutikk-pris blir delt ut til den butikken som best oppfyller følgende kriterium:

  • Butikken har god butikkstandard/butikk-kvalitet
  • Butikken har kreative og lønnsomme tilleggstjenester og aktiviteter i butikken
  • Butikken er en møteplass for bygdefolket
  • Butikken har positiv utvikling når det gjelder markedsdeler og økonomi
  • Butikken har en kjøpmann som er samfunnsentreprenør
Av: Dan-Erik Aggvin